Welcome To Arissha Sofea Blog..Its Time For Story..

Halaman

Khamis, 21 Julai 2011

Tips Dapat B.E Dalam Masa Sebulan Berblogging


Assalamualaikum dan selamat petang semua..Petang ni saya nak share sikit tips macam mana nak dapat B.E..Walaupun saya ni masih baru dalam dunia blogging ni dan saya merasakan yang saya masih belum layak untuk memberikan tips-tips kepada anda tapi atas permintaan beberapa rakan blogger saya akan ceritakan apa yang saya lakukan untuk mendapatkan B.E pertama ni.


1. First, uolls kena pastikan kedudukan posting iklan nuffnang di blog uolls berada pada kedudukan yang betul. Cuba tengok pada blog-blog yang otai-otai dekat mana mereka letak iklan nuffnang tu. Kalau tak betul, kena betulkan dulu kedudukan iklan tu. 

2. Lepas tu, uolls kena rajin hantar ticket pada pihak nuffnang. Baru lah mereka tahu yang blog uolls tu aktif dan wujud. Tanya pada pihak nuffnang adakah kedudukan posting iklan di blog uolls betul. Mereka akan balas ticket uolls dalam masa yang singkat.

3. Naikkan traffic dengan selalu blogwalking. Waktu yang sesuai untuk blogwalking adalah tengah malam. Tapi blog saya traffic tak la tinggi pun.

4. Rajin-rajin la update blog. Kalau malas sehari sekali atau dua hari sekali..huhuhu

Itu sahaja. Sedikit pengalaman yang saya ingin kongsikan kepada uolls semua. Untuk pengetahuan semua, saya baru sebulan aktif dalam dunia blogging ni..

Thanks for reading..=)





16 comments:

Virgo's Violet on 21 Julai 2011 2:59 PTG berkata...

cmna ek nk wat?? sya xtau la..i'm still new in blogging world..

Tapak Kaki on 21 Julai 2011 4:12 PTG berkata...

ok la tu.. aku ni langsung tak pernah dapat.. BE pun tak tahu hape menda.haha

Nizam Ijam on 21 Julai 2011 4:52 PTG berkata...

saya blogger baru... mintak tunjuk ajar... Buffering Earning dalam BM aper??

Arissha Sofea on 21 Julai 2011 5:05 PTG berkata...

mengada2 arr...dalam BM mksud dia pendapatan terumpuk..huahuahua..

Faizal Syukri @ Peja on 21 Julai 2011 5:20 PTG berkata...

terima kasih atas perkongsian ilmu...

Artikel terbaru:
Menghasilkan Pendapatan Dengan Blog Dan Apakah Sumber Pendapatan

♥yaya budak suka embun♥ on 21 Julai 2011 6:41 PTG berkata...

nice tips :)

shida'R on 22 Julai 2011 12:39 PG berkata...

betul lah tu..hehe shida ade byk lg tips kalo rajin jom la tgk k :)

Elie Lily on 22 Julai 2011 8:57 PG berkata...

elie da 2 tahun dalam blog, tapi malas pikir BE..tapi kalau dapat, bonus la tu..hehhe

Arissha Sofea on 22 Julai 2011 12:25 PTG berkata...

semua ikut rezeki masing2..insyallah ada nanti..=)

Oh!Puchong on 22 Julai 2011 10:30 PTG berkata...

Owh... baru tau BE = Pendapatan Terumpuk... hehehehe

Miss Y and Her World on 23 Julai 2011 12:39 PTG berkata...

takpe traffic tak tinggi asalkan konsisten. sehari 50-100 UV pun boleh dapat BE asalkan UV konsisten setiapp hari. dan pastikan blog aktif.

Lelaki Memang Tak Akan Faham Perempuan
Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis

~bUih-bUih ciNta~ on 23 Julai 2011 1:12 PTG berkata...

baru jgk buat nuffnang, tak tau la..hehe..masih tak de beza pun, maksud hanta tiket yg mcm mne? kena slalu berespon dgn nuffnang la ye?hmm..:)

Arissha Sofea on 23 Julai 2011 6:29 PTG berkata...

aah..bukak nuffnang pastu klik dekat hubungi kami tu..

cik kiwi's on 24 Julai 2011 12:03 PG berkata...

awak. nak tanya. lepas kita hantar tiket tu kan. kita nak baca balasannya kat mana ye?.

PetiK on 24 Julai 2011 6:59 PG berkata...

Kalau nak hantar tiket tu, nak tanye ape lagi eh kat nuffnangg??

Arissha Sofea on 25 Julai 2011 12:56 PG berkata...

tanya la macam mana nak dapat B.E? Mcm mana nak dapat B.E yang seterusnya?Apa ciri-ciri yang advetiser amik kira dan ucap la terima kasih pada phk nuff kalau dapat B.E..

Catat Ulasan

Klik kalau nak tengok

Catatan Popular

 

Pelawat

pink teddy

pink teddy

Terima Kasih dari : Arissha Sofea Story Teller